SILKeTema: Finnes det en Gud?

Finnes det en Gud? Finnes det guder? Biskop Anne Lise Aadnøy (foto:Tone Marie Sortland) og forfatter Tom Egeland samtaler om disse...
Denne aktiviteten er allerede gjennomført eller markert som utgått.
01.nov
2019
kl 17:00

Detaljer

Finnes det en Gud? Finnes det guder? Biskop Anne Lise Aadnøy (foto:Tone Marie Sortland) og forfatter Tom Egeland samtaler om disse spørsmålene..

[https://tuploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/production/uploads/redactor_rails/picture/data/20293/tom_krim_2017.jpg]

Egeland sier: «Selv om jeg ikke personlig tror på noen gud, synes jeg religion, mytologi og religionshistorie er veldig spennende temaer. De fleste mennesker på jord er jo troende, og i mange land er religionen en viktig del både av hverdagen og måten vi lever på. Det er vel én av grunnene til at jeg fascine-res av tro og troens vesen». Egeland har selv nærmere 20 bibler på sitt bibliotek, den eldste fra 1708. Selv om Egeland er ateist, ser han Bibelens kulturelle, historiske og litterære verdi og under-streker at det å være ateist ikke utelukker at man kan være undrende og søkende. Nettopp derfor er han meget interessert i å diskutere bibelske temaer med teologer.

Aadnøy sa nylig i et intervju: «Er jeg født til å være prest? Jeg ble ordinert på 27 års dagen. Med ujevne mellomrom og på viktige dager dukker et Pauli ord fra Efeserbrevet (2.10) opp, om å være «skapt til gode gjerninger som ligger ferdige». I en amerikansk oversettelse heter det: «We are what God made us». og: «Jeg er glad i kirka og spør stadig hva Gud vil bruke meg til.».

Billetter kr 200,- selges fra og med 10/10 kl.10.00 på silk.ticketco.no og Norli Skudeneshavn

Arrangementet er i samarbeid med Karmøy Bibliotek.

Praktisk info

Enjoy-kode: 890520
Type
Festivaler
Passer for
Barn, Voksne, Ungdom, Eldre
Kilde
TicketCo

Sponsede linker