Polar vin og viten: The Book of the Sea

En spektakulær og visuelt imponerende dokumentar om livskraften i den arktiske kultur og natur. Så langt øst en kommer i Russland, i et av verdens mest utilgjengelige og isolerte områder, jakter...
Denne aktiviteten er allerede gjennomført eller markert som utgått.
04.jun
2020
kl 18:30

Detaljer

En spektakulær og visuelt imponerende dokumentar om livskraften i den arktiske kultur og natur.

Så langt øst en kommer i Russland, i et av verdens mest utilgjengelige og isolerte områder, jakter inuit- og tsjuktsjijegere havpattedyr langs Beringstredet. Jakten på hvaler, hvalrosser og seler har vært bærebjelken i kulturen og nøkkelen til selvberging for folkegruppene i området i uminnelige tider. Alexei og Alexander er lokale ledere og sentrale skikkelser i den tradisjonelle jakten på havet. Ansikt til ansikt med klimaendringene sliter de med å holde tradisjonene i hevd og videreføre livsviktig kunnskap om å overleve i et ugjestmildt landskap.

Aleksei Vakhrushev følger opp THE TUNDRA BOOK (2011) med atter en visuelt mesterlig dokumentarfilm om overlevelsesevne og urfolkskultur i områder hvor innbyggerne kjenner klimaendringene på kroppen. THE BOOK OF THE SEA er en taktil og nærgående skildring av mennesker som jobber med å beholde sin eldgamle nomadiske kultur og levevei, samtidig som den vever inn deres mytiske opprinnelseshistorie i form av stemningsfulle animerte sekvenser.

Innledning ved Andrei Rogatchevski, professor i russisk litteratur og kultur ved UiT.

NB! Filmen vises med engelske undertekster.

Praktisk info

Enjoy-kode: 838452
Type
Kino
Passer for
Ungdom, Eldre, Voksne
Kilde
TicketCo

Sponsede linker