star
star
star
star
star

Midgarsormen - "Ormen" mellom Njåskogen og Sandtangen

Midgarsormen samler to populære turområder på Jæren til ett, nemlig Njåskogen og Sandtangen. Ormen strekker seg over Frøylandsvatnet og knytter sammen de to turområdene. Ta turen – du vil ikke angre!
Foto: Fjell-Vandring.net

Bilder

Praktisk info

Enjoy-kode: 495149
En kan parkere både i Njåskogen og Sandtangen på Jæren (Rogaland fylke) #### Njåskogen Romslig parkering like ved Kvernelandsvegen 505 i Time kommune. Det er skiltet langs bilveien, cirka midt mellom Bryne og Kverneland. Parkeringsavgift kroner 20,- i år 2019. Kan betale med kort og mynt. #### Sandtangen God parkeringsmuligheter like ved inngangen av Sandtangen og Time rådhus. Også her må en betale etter "by-prinsippet". Det er skiltet med betalte tidssoner, følg disse. Parkering for el-bil v/ inngangen til Sandtangen på Bryne.
Type
Turer
Passer for
Barn, Voksne, Eldre, Ungdom
Varighet
2 timer
Lengde
10.6 km
Sesong
Vår, Sommer, Høst, Vinter
Kilde
Enjoy

Sponsede linker

Omtaler

Turbeskrivelse

Fjell-Vandring er våre turvenner i vest. Her kan du lese mer om dem og deres turtips.

Njåskogen og Sandtangen strekker seg høyt opp på lista over populære turområder på Jæren - og det ikke uten grunn!

Det er mulig å starte fra både Njåskogen og Sandtangen, vi velger førstnevnte. Fra Njåskogen er det tilrettelagt med parkering (bom kr 20,- år 2019) og infotavle.

Belyste turveier tar oss rundt i den lune skogen. Området er merket med egne turskilt hvor mulighetene er mange. Vi går først en rundtur i Njåskogen, og fra parkeringsplassen holder vi til venstre i første kryss (ikke avstikkeren nærme parkeringsplassen).

Deretter følger vi gode turveier ned mot Frøylandsvatnet og langs dette bort til Midgarsormen. Her kan en nyte en rast inni gapahuken, eller utendørs. Det er benkebord både inne og ute.

Videre over Midgarsormen som ble bygget 7. mai 2016. Det går god turvei både til høyre og venstre etter å ha passert Midgarsormen, men for å komme til Sandtangen må en holde til venstre også i dette krysset.

Langs turveien mot Sandtangen er det idyllisk stemning med et yrende fugleliv. Utsikten er også upåklagelig!

I selve Sandtangen og området omkring der, er det lekeapparater, trimapparat og et helt koselig skogsholt å løpe fra seg i. Det er egne griller og benkebord knyttet til friluftsområdet her. Det er "Bryne vel" som drifter området.

Dersom en ikke har en bil i hver ende, går returen tilbake samme vei. Når en har kommet over Midgarsormen, kan en følge til venstre også her - og videre opp i Njåskogen igjen. Deretter er det skiltet tilbake til parkering, men hold til høyre i neste veikryss.