Norsk Maritimt Museum

På Norsk Maritimt Museum får man oppleve både innendørs og utendørs aktiviteter i et flott maritimt miljø. Museet har lang historikk og har vært et populært sted å besøke mange tiår tilbake i tid.
Foto: Hermann Junghans

Praktisk info

Enjoy-kode: 263883
Norsk Maritimt Museum ligger på Bygdøy ca 6 km fra Nationaltheatret stasjon og ca 4 km fra Skøyen stasjon. Buss: Linje 30: Nydalen-Jernbanetorget-Bygdøynes. Avgang hvert 10. minutt. Bussparkering mellom Fram og Gjøabygget Ferge: Bygdøyfergen Rute 91: Ruter både fra Rådhusplassen og SALT til Bygdøynes. Bil, sykkel eller til fots: Fra E18 eller Bygdøy Allé, ta av til Bygdøy. Følg skilt til Norsk Maritimt Museum. Kommunal og privat parkering på området. Merk at det er noe redusert parkering på kommunal parkeringsplass. Sykkelparkering til venstre for hovedinngangen.
Type
Attraksjoner
Passer for
Barn, Eldre, Voksne, Ungdom
Åpningstider
Alle dager 11-17
Kilde
Enjoy

Omtaler

Sponsede linker

Er du arrangør og vil motta bookinger direkte her for denne aktiviteten?

Aktiver booking nå

Les mer om Enjoy booking her

Detaljer

Norsk Maritimt Museum er et norsk museum som er dedikert til å bevare og formidle den norske maritime arven. Museet ble grunnlagt i 1914 og ligger på Bygdøy-halvøya i Oslo. Det har en imponerende samling av gjenstander, utstillinger og dokumentasjon om norsk maritim historie, inkludert skipsbygging, fiskeri, handel og seilas.

Museet har flere permanente utstillinger som viser skip fra fortiden, inkludert skip fra vikingtiden og middelalderen, og fra den norske handelsflåten på 1800- og 1900-tallet. Besøkende kan også se på tradisjonelle fiskebåter og kystkultur fra hele landet.

I tillegg til de permanente utstillingene, arrangerer museet også midlertidige utstillinger som fokuserer på ulike aspekter av norsk maritim historie. Besøkende kan lære om alt fra polarforskning til moderne skipsteknologi gjennom interaktive utstillinger og aktiviteter.

Museet har også et omfattende bibliotek og arkiv med dokumentasjon om norsk maritim historie og kultur. Forskere og studenter kan benytte seg av museets ressurser til å utforske og lære mer om emnet.

Norsk Maritimt Museum tilbyr også en rekke undervisnings- og læringsmuligheter for skoleklasser og grupper. Museet har også en populær gavebutikk og kafé som serverer mat og drikke til besøkende.

Museet spiller en viktig rolle i å bevare og formidle den norske maritime arven til kommende generasjoner og er et viktig kulturelt senter for Oslo og Norge.

Kart