FMRI og språk

Hvilken betydning har hjerneavbildning (CT, fMRI, osv.) for vår forståelse av språkvansker eller sykdom og skade i hjernen? Og hvordan ser vi for oss at logopeder og behandlere vil jobbe i...
Denne aktiviteten er allerede gjennomført eller markert som utgått.

Aktuelle alternativer

06.mar
2019
kl 19:00

Praktisk info

Enjoy-kode: 119474
Type
Læring
Passer for
Eldre, Voksne, Ungdom
Kilde
LinTicket

Sponsede linker

Detaljer

Hvilken betydning har hjerneavbildning (CT, fMRI, osv.) for vår forståelse av språkvansker eller sykdom og skade i hjernen? Og hvordan ser vi for oss at logopeder og behandlere vil jobbe i framtiden? Hordaland og Sogn og Fjordane logopedlag inviterer våre medlemmer og alle interesserte til et spennende foredrag i anledning logopediens dag.

Kenneth Hugdahl, professor i biologisk psykologi og hjerneforsker, tar for seg hvordan hjerneforskning har bidratt til hvordan vi forstår og behandler blant annet språkvansker som følge av utvikling, skade eller sykdom. Kenneth Hugdahl er verdenskjent for sin forskning innen hjerneavbildning og hørselshallusinasjoner knyttet til schizofreni. Han har i en årrekke forsket på hjernefunksjon, blant annet språk og oppmerksomhet.

Med oss som innleder har vi Ingunn Forland, som selv er logoped. Hun er avdelingsleder på avdeling for språk og tale i Statped vest.

Vi samles til hyggelig samvær i kafeen etter foredraget.

Foto: www.modup.net

Kart